GERELATEERDE BERICHTEN

MATTIE & PAPPIE

Midden in mijn vakantie werd ik gebeld door een vriendelijke dame van Interpolis met een al even vriendelijk verzoek: of ik mee wilde werken aan een nieuwe campagne om smartphonegebruik in het verkeer tegen te gaan. Mijn reactie zal u niet verbazen. Vanzelfsprekend wil ik dat. We praatten verder. De activiteit bleek knap uitgewerkt. De beroemde Q-music dj ‘Mattie’ zou met mij en andere ervaringsdeskundigen in gesprek gaan over smartphonegebruik in het verkeer. Interessant en vooral goed werk. Ook leuk voor de kids: Mattie & Pappie als koppel aan de slag.

De dame van Interpolis vertelde dat met de campagne een spaarsysteem werd geïntroduceerd: voor elke smartphone-loze kilometer schenkt het bedrijf een cent aan een verkeersgerelateerd goed doel. Dat lijkt misschien niet zo veel, maar met mijn 40.000 km loopt dat al op naar 400 euro. En er zijn zeker meer mensen zoals ik, want er is door Interpolis in totaal een kwart miljoen voor gereserveerd. Dat is de moeite – van het installeren van de bijbehorende app – waard.

Mijn volmondig “ja” werd aan de andere kant van de lijn toegejuicht. Zodra BN-er Mattie beschikbaar was, zouden we de video gaan opnemen. Ik had me daarin te schikken. Verschil moet er zijn.

Vorige week was het zover. Natuurlijk word je voor een serieuze video even onder handen genomen door een visagiste die ook meteen het kapsel strak maakt. “Oh”, zei ze na haar eerste blik, “daar gaan we niet veel aan doen.” Ik vroeg me af of dat was omdat ze de hoop al van tevoren opgaf of dat het wel snor zat. “De kleur is alvast OK”, verduidelijkte ze zich. Was die vakantie dan toch prima getimed. Mattie was na mij aan de beurt. Weer een opvallend verschil: Voor hem was op zijn minst 3 maal zoveel tijd nodig. Maar ja, hij heeft dan ook aanzienlijk meer haar :).

De opnames verliepen vlot, Ondanks dat er met verschillende camera’s werd gewerkt, mochten we het gesprek een paar keer opnieuw doen. Zo kon het verhaal letterlijk vanuit verschillende hoeken worden belicht. Het viel me op dat Mattie tussen de takes door, direct naar zijn smartphone greep om te lezen en te schrijven. Ik informeerde daarom voorzichtig naar zijn smartphonegebruik. Het bleek dat ook hij had besloten te stoppen met swipen achter het stuur. Hij gaat zich op eenzelfde manier als ik inzetten: erover vertellen en zo meer mensen overhalen het voorbeeld te volgen. Toch een overeenkomst tussen ons dus.
Maar ja, er bleken ook nog wat verschillen: Mattie ‘moest’ tussendoor zijn smartphone er regelmatig bij pakken om zijn hongerige fans te vertellen waar hij mee bezig was. Daar heb ik dan weer geen last van…

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s