IK RIJD SMART ZONDER PHONE

CORA VAN MONO

 

Wat leven we toch in een geweldig land. Zelfs in een kabinet waar kritiek op is, zien wepolitici die een topjob doen. Ik heb mijn favoriet al gekozen. Een daadkrachtige dame die levert wat ze belooft. Dat gaat natuurlijk over onze minister van Infrastructuur. De Nederlandse wegen en de bijbehorende kunstwerken zijn al van een ongekend niveau. Daar kan hoogstens nog wat in verfijnd worden. Bewindsvrouw Cora van Nieuwenhuizen gaat daarom een stap verder. Naast goed onderhoud van ons stratenpark, zorgt zij ervoor dat wij als weggebruikers worden aangespoord veiliger te rijden. Daarmee beschermen we elkaar en onszelf.

Met een bijna Trumpiaanse daadkracht zorgt onze Cora ervoor dat ze haar beloftes waarmaakt. Een app-verbod voor fietsers en andere verkeersdeelnemers? Ze zorgt samen met haar collega’s van Justitie dat het er komt. Verhoging van de boetes voor appen achter het stuur? Idem! Een publiekscampagne om iedereen te overtuigen dat ze Ongestoord Onderweg moeten gaan? Ook dat regelt ze met alle betrokkenen. Precies volgens afspraak, keurig op tijd. Dankzij deze nieuwe Mono-campagne wordt het asgrauwe asfalt intussen opgesierd met prachtige pastelkleurige panelen waarmee ze vrolijk vertelt dat ook wij ons aan de gemaakte afspraken horen te houden. Natuurlijk zijn campagnes tegenwoordig overwegend online en heel specifiek gericht. Maar als je de doelgroep echt wil raken, lukt dat het best op de plek waar het gebeurt. Onderweg dus. Cora werpt ons zo, op steeds herfstiger dagen, vanuit de berm een warme Mono-boodschap toe.

Cora van Mono zou je haar daardoor bijna gaan noemen, naar analogie met de in de tachtiger jaren inmens populaire Cora van Mora. Die Cora bracht decennialang avond aan avond via reclamespots de snackfabrikant bij ons thuis op de buis. Zo maakte zij de kroket nog een beetje meer cultureel erfgoed. Zelfs onze koning prees haar. En de gemiddelde Nederlander vult bij de het horen van de naam Cora nu nog steeds aan: …van Mora! We kijken uit naar nog meer mooie maatregelen die Minister Van Nieuwenhuizen aankondigt en invoert. Dan gaat de associatie tussen de naam Cora en de snacks misschien wel weg. Dan gaat Cora staan voor Veiligheid in plaats van voor Vettigheid.

Tempo blijft geboden. Het zijn roerige tijden en voor je het weet, neemt een ander haar plek in. De andere Cora, die van Mora, gaf daar ooit in een interview een pakkend advies over: “Het leven is als een bitterbal, voor je het weet is ’t op. Pak aan wat op je weg komt, stop er iets van je zelf in en geniet er van.” Gelukkig weet Cora van Mono waar je de mosterd haalt.

Ronald Faas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s