FAVORITES

BLOG: JINEK

Gelukkig won Eva Jinek dit jaar de Televizier-ring. Ze is gewoon fantastisch. Niet alleen op de late avond maar nu ook weer on tour door ‘haar’ Amerika. Ik ben dus overtuigd fan. Een à twee keer per week moet ik voor mijn werk richting Brussel. Een rit van meer dan twee uur, waarvoor ik heel vroeg opsta en dus beter ook op tijd ga slapen. Op zich geen probleem. Jammer is alleen dat ik de hele zomer daardoor mijn favoriete ‘voor het slapen gaan’ tv-programma moest missen. Jinek, het perfecte praatprogramma met de pittige presentatrice, was dan voor mij net wat te laat op de buis.

Daar had ik iets op gevonden.

De onbeperkte databundels gaven mij de volgende morgen om 5 uur dankzij de bluetooth verbinding de gelegenheid om de tafelgesprekken in de auto gewoon via ‘uitzending gemist’ op mijn smartphone uit de speaker laten schallen. Nee, natuurlijk keek ik niet op mijn telefoonschermpje als het programma werd gestreamd. Ik ben toch niet gek? Hoewel… in mijn vorige auto zat een dvd-speler en een tv-ontvanger en kon je via het scherm van de navigatie gewoon onderweg live tv kijken of een speelfilm draaien. Leuk voor de kids achterin, maar of het legaal was betwijfel ik achteraf. Naar Jinek luisterde ik daarom vooral. Totdat de intermezzo’s kwamen, waarbij ze de bijzondere video-momenten van de afgelopen dag liet zien. Dan wierp ik toch een slinkse blik. Tijdens haar dagelijkse bedankronde keek ik ook even stiekem. Dat was voor mij namelijk een fascinerend moment. Eva maakt een rondje om de tafel en bedankt haar gasten. De een krijgt een handdruk, de ander een knuffel en een derde een dikke kus. Ik probeerde thuis op de bank altijd te bedenken wie wat werd toegeworpen en waarom. Was het van tevoren afgesproken of waren er tijdens de gesprekken verschillende gevoelens ontstaan? Soms kun je jezelf met onnozele zaken bezighouden.

Nu ik mijn smartphone heb afgezworen tijdens het rijden, ligt hij uit het zicht en buiten bereik. Maar sinds kort werkt ‘uitzending gemist’ niet meer. Thuis op de wifi gaat het prima, maar ‘buiten’ krijg ik de boodschap ‘Afspelen over mobiele dataverbinding uitgeschakeld’. Geen idee hoe dit komt. In mijn instellingen lijkt alles goed te staan. Zou de NPO iets hebben veranderd? Mijn provider misschien? Of mijn werkgever wellicht?

Nou ja, dan toch maar de radio aan, tegen de verveling en versuffing tijdens de lange rit. Daar bleek dat in de rubriek ‘wat gebeurde er gisterenavond op tv’ de highlights van ‘Jinek’ steevast werden meegenomen. Weet ik toch waarover is gesproken! Alleen over het knuffelrondje hebben ze het nooit. Nou ja, dan fantaseer ik dat er zelf maar bij.

JINEK - IKRIJDSMARTZONDERPHONE - MEEDOEN IS MAKKELIJK

Ronald

Categorieën:FAVORITES

Getagd als:, ,

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s