KAPPEN MET APPEN IN 5 STAPPEN

Om iedereen die wil kappen met appen te helpen, ontwikkelden we een plan. In 5 stappen wordt uitgelegd, hoe je de gewoonte om de smartphone in het verkeer te gebruiken kunt afleren. Ideeën, tips en een hart onder de riem, verdeeld over 5 columns. Klik hieronderde verhalen stuk voor stuk aan en wordt ook ‘smart zonder phone’:

Stap 1: (VER)STOPPEN

Stap 2: (AF)SPREKEN

Stap 3: (OVER)WINNEN

Stap 4: (UIT)RUSTEN

Stap 5 (IN)GRIJPEN.

Je kunt radicaal stoppen of je smartphonegebruik iin het verkeer stap vor stap afbouwen. Het belangrijkste is dat je het volhoudt!

En verder klik je hier om nog meer columns te lezen.

#SmartZonderPhone: Samen veilig op weg!
Ronald

KAPPEN MET APPEN IN VIJF STAPPEN - DOE MEE

7 antwoorden »

 1. Beetje schijnheilige actie dit. 25 jaar gebruik je de smartphone in de auto met alle risico’s van dien. En nu je gestopt ben, moet heel nederland dit weten. Je wil dat het rijbewijs wordt ingenomen en de boetes hoger moeten. Lever je rijbewijs maar in dan en betaal de boetes. Je hebt tenslotte genoeg levens op het spel gezet al die keren dat je met de smartphone in je klauw achter het stuur zat.
  Btw. Ik ben geen smartphone gebruiker.

  Like

  • Bedankt voor je reactie @Smart. Ik begrijp wat je bedoelt. Mijn instelling is: Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Ik ben tot inkeer gekomen en probeer nu zoveel mogelijk mensen te overtuigen en te motiveren om ook te stoppen met smartphonegebruik in het verkeer. Dat werkt tot nu toe wel, want ik heb in de eerste weken al van een handvol mensen te horen gekregen dat ze door mijn columns de smartphone onderweg ook niet meer gebruiken. Dat is hoopgevend en zal een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid. Daar hebben we allemaal wat aan.

   Like

 2. De smartphone zoals wij hem kennen begint in 2007 met de iPhone dus 25 jaar is een ruim begrip, de enigste zonde waar ik hem in de auto nog voor gebruik is Google Maps als route begeleiding en met het het scherm uit maar daar blijft het bij of als ik in de file stil sta even het thuisfront bellen dat het laat wordt maar dan sta je wel stil.

  Like

  • Hallo Jilles, dank voor je reactie. En ja, dat klopt. Het begon zo’n 25 jaar geleden met mijn eerste mobiele telefoon. Daarbij was handsfree bellen nog niet van toepassing. Intussen heeft het zich ontwikkeld tot smartphone. Meer details in de ‘historie’ column.

   Like

 3. Je hebt helemaal gelijk! Ik erger me ook aan mijn eigen gedrag. Ik stop er ook mee. Ook met appen voor het stoplicht. Ook met google maps op mijn telefoon. Ga gelijk een ouderwetse tomtom bestellen. Dank je wel!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s